Deze genealogie Dieleman bevat 18.721 personen en 2.970 achternamen
 klik hier  om naar de pagina te gaan met alle achternamen die in deze site voorkomen. 
Door op een naam te klikken komt u vanzelf bij de informatie over de personen met deze achternaam


Dieu et le Soleil

   English    

Welkom bij Genealogiesite van de Familie Dieleman

De familie Dieleman is zonder twijfel een van de grootste en oudste families in Zeeuws Vlaanderen. Gedurende vele jaren zijn mensen bezig geweest met het onderzoek naar hun voorouders. Een van de eersten was (Groot) Majoor Jozias Dieleman, geboren te Hoek en wonende in Den Haag.
Later is veel werk verzet door de heer Verburgh uit Eindhoven, Jan Dieleman uit Waterlandkerkje en Leendert Dieleman uit Terneuzen.
Krijn Dees uit Terneuzen heeft veel gegevens opgediept over de vrouwen in de familie.

Tenslotte heeft de heer D. Dees uit Hoek/Breda veel onderzoek gedaan naar 4 stambomen (Alvarez-Dees-de Feijter-Dieleman). Veel gegevens heeft hij gepubliceerd in de 'Kroniek van Petrus Dieleman'. Deze kroniek heeft als basis gediend bij het opzetten van deze site.

Toen ik onderzoek deed naar mijn eigen familie Ouwens kwam ik in het bezit van de 'Kroniek' en omdat mijn vrouw een Dieleman was en ik over deze familie op het Internet zeer weinig gegevens kon vinden heb ik besloten om deze familiegegevens op het Internet te zetten. Vanaf dat moment is door heel veel mensen gereageerd. Daarbij zijn voor onjuistheden gecorrigeerd en werden heel veel nieuwe gegevens aangedragen en dat gaat nog steeds door. 
Ik ben veel dank verschuldigd aan mevrouw Ella Dieleman uit Oirschot die mij heeft voorzien van een enorme hoeveelheid aanvullende gegevens.

Het zal duidelijk zijn dat alle reacties van harte welkom zijn. 

Veel leesplezier toegewenst.

p.s. Lees vooral ook de informatie over Franciscus (Francois) Dieleman