Deze genealogie Ouwens bevat 10.207 personen en 2.832 achternamen
 klik hier  om naar de pagina te gaan met alle achternamen die in deze site voorkomen. 
Door op een naam te klikken komt u vanzelf bij de informatie over de personen met deze achternaam

   English           

Welkom bij de Genealogie van de familie Ouwens 

Deze site bevat informatie over 5 verschillende takken van de familie Ouwens. Tot nu toe heb ik ze niet aan elkaar kunnen koppelen.

De eerste tak waartoe ik zelf behoor komt oorspronkelijk uit IJsselmonde. tegenwoordig een deelgemeente van Rotterdam.
De oudste voorouder van deze tak, waarvan we weten dat hij heeft bestaan is
Clement Jacobsz. Ouwens , geboren in 1522, inwoner van Oost-IJsselmonde (1555), timmerman en eigenaar van een huis te Oost-IJsselmonde en land in de polder Klein-Nieuwland (1579). 
In deze tak moet nog veel onderzoek worden gedaan en dan met name in de breedte. (zie ook info over
IJsselmonde)

Twee takken hebben als oudste voorouder Michiel Gijsbert respectievelijk  Nicolaas. Beiden kwamen oorspronkelijk uit Nijmegen. Een vierde tak waarvan ik sinds kort het bestaan weet, heeft als oudste Klaas  (ca 1700) en komt uit Alkmaar en omgeving. Tot slot is er veel informatie over een vijfde tak afkomstig uit Noord Brabant omgeving Megen/Oss. De oudst bekende voorvader schreef zijn naam als Auwens. Na een paar generaties verscheen eensklaps de naam Ouwens. Het zou kunnen, dat de verschillende takken ergens met elkaar een connectie hebben maar daarvan is, tot nu toe,  geen bewijs gevonden

De Nicolaas-tak schijnt uitgestorven te zijn. Voor zover thans bekend zijn daarvan geen nazaten meer in leven. 
Aanvankelijk heb ik alleen de gegevens uit 'mijn tak' op Internet gezet maar toen ik enige tijd later veel informatie over een andere tak ontving van Peter Ouwens Nagell, behorend tot de tak Michiel Gijsbert, besloot ik alle andere  tot mijn beschikking staande gegevens ook te publiceren. Met behulp van ge´nteresseerden hoop ik in de toekomst de verschillende takken op elkaar te laten aansluiten. 

Alle informatie is ook beschikbaar in GEDCOM en in Microsoft Word . Als u dat wenst kan ik deze gegevens per e-mail aan u toezenden en dit geldt ook voor het familiewapen in kleur.

Piet Ouwens  (klik voor meer informatie )

 
  Contact