Deze genealogie Stehouwer bevat 7.142 personen en 1.743 achternamen 
Klik op
 achternamen te gaan met alle achternamen die in deze genealogie voorkomen. 
Door op een naam te klikken komt u vanzelf bij de informatie over de personen met deze achternaam

Welkom bij de Genealogie van de familie Stehouwer 

Updated: 03-05-2010

    English                Raadpleeg ook vooral de van de familiegeschiedenis

Kort nadat ik de gegevens over de familie Ouwens op deze website had geplaatst kreeg ik een e-mailtje van Mevr. Leona DeBruijne uit Grand Rapids in de Verenigde Staten (Michigan). 
Mijn grootmoeder van mijn vaders kant heette de Bruijne. In deze richting heb ik nog niet veel onderzoek gedaan, maar ik wist dat haar oom Mannus de Bruijne geŽmigreerd was naar de Verenigde Staten.


Om een lang verhaal kort te maken :  Donald DeBruijne, de man van Leona, is, wat de Amerikanen noemen een "third cousin" van mij. 
In de tussentijd hebben mijn vrouw Helen en ik,  Donald en Leona ontmoet, toen ze enige tijd geleden Holland bezochten. Bij die gelegenheid hebben we verscheidene plaatsen in Zeeland en op het eiland Goeree en Overflakkee (waar ik vandaan kom) bezocht. 
In de stamboom van Donald komt ook de naam Stehouwer voor.
Op verzoek van Leona ben ik op zoek gegaan naar (en heb ik ook gevonden) een boek getiteld: 'Genalogie van het geslacht Stehouwer' . 
Met gegevens uit dit boek als basis ben ik vervolgens op zoek gegaan naar meer Ste(e)houwers waarvan ik er inmiddels enkele honderden heb gevonden laatstelijk met veel hulp van Nell van der Wekken, momenteel woonachtig in de Verenigde Staten. 
Kortgeleden ontving ik van de heer Niek Ouwehand veel gegevens over de familie Ouwehand die ook in deze genealogie zijn opgenomen.


Als rechtgeaard "computerfreak" kon ik het niet nalaten om ook met deze gegevens het Internet op te gaan. 
Het resultaat is nu te raadplegen.

Toevoegingen, aan- en/of opmerkingen en commentaar worden bijzonder op prijs gesteld.

Ik wens u veel leesplezier.

 

Piet Ouwens